Lovarda

 

Jezerniczky Anna vagyok, 1982-ben születtem Budapesten. A lovaglással való kapcsolatom öt éves koromban kezdődött, amikor legelőször kerültem a póniló hátára. Két év telt el, mire a kezdődő szerelem alaposabban is kibontakozhatott, elkezdtem a lovaglás alapjait elsajátítani Adyligeten, a Petneházy lovardában. Négy évvel később átkerültem a Budapesti Honvéd lovasegyesületbe idomító-, majd ugróedzésre Széplaki Pál irányításával, ahol három évet töltöttem. Pest megyében dolgoztam diákéveimben is lovak és lovasok mellett, sokat tanultam barátnőmtől, Benedek Ritától és korábbi edzőjétől, Béres Évától. 2011-ben lovasedzői és lovastúra-vezetői képesítést szereztem.
Azt tapasztalom, hogy a kezdő lovasok alapképzésére sok helyen nem fordítanak kellő figyelmet, nehezítve a ló, a lovas és az edző dolgát. Szakszerű munkával magabiztos és határozott, lótól és a lovaglás élményétől nem tartó lovasok válnak mindenkiből, akit érdekel ez a gyönyörű sport. Különös figyelmet fordítok a biztonságra, igyekszem kerülni a veszélyes helyzeteket és terepre csak megfelelő lovastudással rendelkező lovast vezetek. A tanulók megismerkednek a lóápolás és gondozás részleteivel, valamint a szerszámozás és a felszerelések karbantartása is bemutatásra kerül.
Zalakaros térségében hiányt pótlunk ezzel a szolgáltatással. Többnyire szabadidős és túra lovaglás a területem, de versenysporthoz is megfelelő alapot tudok tanítani. Szervezünk családi napot, esetleg hosszú hétvégét is, amelynek keretében a nem lovagló családtagok, barátok lovaskocsin utazva nézhetik a lovasokat és gyönyörködhetnek a tájban. Célom továbbá az is, hogy változtassak a lovaglás, lovassport megítélésén is, mivel sokan gondolják, hogy a lovaglás "úri sport". Kedvezményes áraimmal szeretném annak a sok embernek is elérhetővé tenni ezt a csodás sportot, akik nem a felső tízezerhez tartoznak.

Korhatár nincs, bárki bármikor elkezdhet lovagolni, de rendszeres lovaglást a gyógytornászok 4 éves kor alatt nem ajánlanak.

Szeretettel várok minden érdeklődőt, Nagykanizsa és Zalakaros térségéből is!

Lovardánk minden nap reggel 8-tól sötétedésig várja vendégeit. Időpont egyeztetés lovardánk látogatottsága és az esetleges időjárási viszonyok miatt szükséges!

 

Megközelítés:

Zalakaros irányából: Galambokon a Somogyi Béla úton kell végigmenni és elhagyni a falut, kb. 1,5 km után a szőlőhegybe jobbra bekanyarodni és a táblákat követni.

Nagykanizsáról: a 7 sz. főútról Zalasárszegre bekanyarodni balra, végigmenni és a falu végén jobbra fordulni, onnan kb. 2 km után a szőlőhegybe bekanyarodni balra és követni a táblákat.