Panka Lovarda
Panka Lovarda

Bemutatkozás

Jezerniczky Anna vagyok, 1982-ben születtem Budapesten.
A lovaglással való kapcsolatom öt éves koromban kezdődött, amikor legelőször kerültem a póniló hátára. Két év telt el, mire a kezdődő szerelem alaposabban is kibontakozhatott, elkezdtem a lovaglás alapjait elsajátítani Adyligeten, a Petneházy lovardában. Négy évvel később átkerültem a Budapesti Honvéd lovasegyesületbe idomító-, majd ugróedzésre Széplaki Pál irányításával, ahol három évet töltöttem. Pest megyében dolgoztam diákéveimben is lovak és lovasok mellett, sokat tanultam barátnőmtől, 
Benedek Ritától és korábbi edzőjétől, Béres Évától.
2011-ben lovasedzői és lovastúra-vezetői képesítést szereztem.

Azt tapasztalom, hogy a kezdő lovasok alapképzésére sok helyen nem fordítanak kellő figyelmet, nehezítve a ló, a lovas és az edző dolgát. Szakszerű munkával magabiztos és határozott, lótól és a lovaglás élményétől nem tartó lovasok válnak mindenkiből, akit érdekel ez a gyönyörű sport. 

Különös figyelmet fordítok a biztonságra, igyekszem kerülni a veszélyes helyzeteket és terepre csak megfelelő lovastudással rendelkező lovast vezetek. A tanulók megismerkednek a lóápolás és gondozás részleteivel, valamint a szerszámozás és a felszerelések karbantartása is bemutatásra kerül.

Zalakaros térségében hiányt pótlunk ezzel a szolgáltatással.


 Elsősorban szabadidős és túra lovaglás a területem, de versenysporthoz is megfelelő alapot tudok tanítani.
Szervezünk családi napot, és hosszú hétvégét is, amelynek keretében a nem lovagló családtagok, barátok lovaskocsin utazva nézhetik a lovasokat és gyönyörködhetnek a tájban. Célom továbbá az is, hogy változtassak a lovaglás, lovassport megítélésén, mivel sokan gondolják, hogy a lovaglás "úri sport". Kedvezményes áraimmal szeretném annak a sok embernek is elérhetővé tenni ezt a csodás sportot, akik nem a felső tízezerhez tartoznak.

Korhatár nincs, bárki bármikor elkezdhet lovagolni, de rendszeres lovaglást a gyógytornászok 4 éves kor alatt nem ajánlanak.
Szeretettel várok minden érdeklődőt, Nagykanizsa és Zalakaros térségéből is!
crossmenu